Glasvezel lassen

Glasvezellassen wordt ook wel fusielassen genoemd. In de fusielasmachine worden de glasvezeluiteinden verhit met een vlamboog, totdat zij aan elkaar vast smelten. Hierna wordt de glasvezel verbinding gecontroleerd door middel van een OTDR meting (optical time domain reflectometer).Wanneer de meting begint, wordt een kortstondige lichtpuls de vezel in gestuurd. Deze lichtpuls verplaatst zich door de glasvezel. De reflectie van het licht die daarbij in de vezel optreedt door verontreinigingen in het glas reist in omgekeerde richting terug door de glasvezel naar de OTDR. Het optische niveau van dit signaal wordt hiervan gemeten en afgezet tegen de tijd die nodig was om heen en terug door de vezel te gaan. Op deze manier is het mogelijk een grafiek te genereren met daarin de demping (afname van het vermogen van het licht) van de glasvezel als functie van de afstand.

Bijl Telecom en Glasvezeltechniek BV gebruikt uitsluitend gekalibreerde lasmachines en OTDR's. Onze bussen en glasvezelmonteurs zijn volledig uitgerust. We werken uitsluitend voor de zakelijke glasvezel markt. Onze monteurs hebben allemaal hun certificaten behaald voor o.a. fusielassen, VCA, toegang tot de technische gebouwen en zijn gescreend. 


Samenwerken of een glasvezelaansluiting nodig?

Wellicht staat jouw bedrijf te springen om ervaren en gecertificeerde glasvezelmonteurs en lassers?

Neem dan gerust contact op met ons. We kunnen de mogelijkheden bespreken op basis van huur en productie. Vraag ook gerust een vrijblijvende offerte aan om jouw bedrijf van een zakelijke glasvezelaansluiting te voorzien.

We zijn dagelijks bereikbaar op het volgende telefoonnummer: 0228-597199 of mail je vraag naar contact@bijltelecom.nl
Bijl Telecom is VCA gecertificeerd en werkt voor opdrachtgevers door heel Nederland