Geschiedenis

35-jarig jubileum familiebedrijf Bijl Telecom en Glasvezeltechniek B.V.

Bijl Telecom en Glasvezeltechniek B.V. is in 1986 opgericht in Zwaag door de huidige eigenaren Ton en Willy Bijl. Ze bestonden toen nog onder de naam Bijl telefoon en kabelwerken als eenmanszaak. Ton Bijl werkte buiten en stuurde het personeel aan en Willy Bijl deed de administratie. In 1986 werd er alleen nog gewerkt aan de koperkabels van PTT. In 1991 werd er ook gestart in de glasvezeltechniek in heel Nederland, het ging hierbij om een van de eerste glasvezelkabels die PTT (inmiddels KPN) aan had gelegd.

Vanaf 2000 is Bijl kabelwerken B.V. opgericht en ging het bedrijf verder onder de handelsnaam: Bijl Telecom en Glasvezeltechniek B.V. De eerste paal van het nieuwe bedrijfspand aan de Perenmarkt 4 te Zwaagdijk-Oost is in de grond geslagen op 14 oktober 2005. De bedrijfsactiviteiten werden in de loop der jaren steeds meer gespecialiseerd in de glasvezel-, en civiele techniek waar wij op dit moment ons nog hoofdzakelijk mee bezig houden. We richten ons voornamelijk op glasvezelprojecten voor bedrijven in Noord-Holland en werken voor diverse opdrachtgevers. In heel Nederland bieden wij onze glasvezeldiensten aan.

Op 24 maart 2021 bestaat het familiebedrijf 35 jaar. Ton en Willy Bijl zullen in de loop van dit jaar het stokje overdragen aan hun dochter Nancy Gerritsen-Bijl en haar echtgenoot Dirk-Jan Gerritsen. Zo blijft het familiebedrijf ├ęcht in handen van de familie Bijl. Vanwege de huidige corona maatregelen en de lockdown wordt het 35-jarig jubileum deze maand niet groots gevierd. Wel is er op woensdag 24 maart 2021 een kleine feestelijke gelegenheid aan de Perenmarkt 4. Het bedrijfspand van Bijl Telecom zal feestelijk versierd zijn, er zijn jubileum gebakjes en er wordt een spandoek voor de ingang van het bedrijf geplaatst.

Dit stuk is geschreven door Annelies van Slooten, Personeelsmedewerker Bijl Telecom en Glasvezeltechniek B.V. Wijzigingen voorbehouden.

Bekijk hier het kranten artikel in het Noord-Hollands Dagblad over het jubileum van Bijl Telecom.

Ook in heel Nederland bieden wij onze glasvezeldiensten aan. Je leest hier alles over:

Bijl Telecom is VCA gecertificeerd en werkt voor opdrachtgevers door heel Nederland