Project Volendam; glasvezel voor supermarkt Deen

We bereiden het bestaande netwerk in Volendam uit om supermarkt Deen te kunnen voorzien van supersnel glasvezel. Dit doen we in opdracht van onze gewaardeerde opdrachtgevers KPN en Allinq.

Er wordt 670 meter glasvezel aangelegd in een gebied waar nog geen bestaand netwerk ligt. Soms is het lastig om honderden kilometers geulen te graven. Op deze locatie liggen al heel veel kabels en leidingen. Hierdoor is het lastig een persing of boring onder de grond te doen. We moeten voor een deel van de route gebruik maken van een andere methode, namelijk boogzinkers. Boogzinkers zijn gebogen buizen die de grond in worden gedrukt onder de obstakels door. Nu de mantelbuis is gelegd wordt er onder druk 4x12 tubes ingeblazen. Dit zijn de 4 kleurige tubes: rood, groen, geel en blauw zoals je hiernaast ziet. Door de tubes worden de glasvezelkabels van KPN geblazen richting de klant. De glasvezelkabels bevatten kleine vezels waardoor data met de snelheid van het licht wordt uitgewisseld.

We zijn volop bezig met de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk voor diverse opdrachtgevers. Richting de zomer en de bouwvak hebben we altijd veel projecten lopen.

Wil je niks meer missen van wat wij allemaal doen op het gebied van Telecom en Glasvezeltechniek?

Volg ons dan hier op Facebook en op LinkedIn!

Project Volendam; glasvezel voor supermarkt Deen

Bijl Telecom is VCA gecertificeerd en werkt voor opdrachtgevers door heel Nederland