Uitbreiding glasvezelnetwerk in Zevenhuis, Zwaag

Voor onze gewaardeerde opdrachtgever Art of Automation BV hebben we al diverse bedrijven op het bedrijventerrein Zevenhuis in Zwaag aangesloten op glasvezel. Waaronder de Eekhoorn, KFC, MSH en 706 Seating Group. Voor een camera aansluiting bereiden we nu het huidige glasvezelnetwerk uit en wordt er 2200 meter glasvezelkabel bij geblazen.

De bestaande mantelbuis is opgegraven met een kleine graafmachine en met de schep. Toen deze eenmaal gevonden was kon er een tube worden doorgesneden om zo een nieuwe glasvezelkabel te blazen. Vanaf de handhol wordt er nu een kabel ingeblazen naar de nieuwe cameramast die wordt aangesloten op het glas. Dit blazen gebeurt aan de hand van een hoge druk lucht compressor en een micro jet. Zo wordt de zwarte glasvezel kabel, die je hiernaast ziet op een haspel, door de micro jet in de tube geblazen.

Onze personeelsmedewerker Annelies heeft een bezoek gebracht aan dit project. Ze heeft de blaasploeg aan het werk gezien en hier mooi beeldmateriaal van mogen vastleggen. Ben je benieuwd wat wij nog meer allemaal doen op het gebied van glasvezel? Volg ons dan op de volgende social media kanalen: LinkedIn en Facebook.

Uitbreiding glasvezelnetwerk in Zevenhuis, Zwaag Uitbreiding glasvezelnetwerk in Zevenhuis, Zwaag Uitbreiding glasvezelnetwerk in Zevenhuis, Zwaag Uitbreiding glasvezelnetwerk in Zevenhuis, Zwaag

Bijl Telecom is VCA gecertificeerd en werkt voor opdrachtgevers door heel Nederland